Constantijn: Verpleegkunde

Hallo daar, allereerst wil ik even vertellen dat je bezoek aan deze website al de eerste aanzet is tot een hele slimme keus voorafgaand aan een mooi avontuur! Wanneer je stage gaat lopen in Spanje kan ik de begeleiding van Practicas zeer zeker aanraden; de mensen achter dit bureau zijn zeer betrokken, liefdevol en waardevol! Ups maar ook downs, ze staan voor je klaar, ik kan niet anders zeggen dan dat het hele fijne mensen zijn. Ik heb mijn Spaanse papa en mama daar wel gevonden 😉

Mijn stage ervaring in Spanje ligt in een ziekenhuis in Chiclana de la Frontera, een leuk stadje aan de Atlantische oceaan. Het ziekenhuis zelf heb ik als zeer gastvrij ontvangen, ondanks een forse taalbarrière wordt je erg snel in de familie opgenomen. Ik zeg familie omdat dit de beste omschrijving is die ik kan geven aan de manier waarop men daar met elkaar omgaat. Wanneer je zelf de juiste instelling mee neemt zijn ze ook zeer welwillend om je in je leerproces te helpen, is het niet op verpleegtechnisch vlak, dan wel op het gebied van de taal leren.

De cultuur in Spanje is warm te noemen. Het idee van een luie cultuur kun je vergeten, het kunnen hardwerkende mensen zijn die precies weten wanneer de productiviteit door overmatige zonneschijn dusdanig daalt dat je het werk beter even uit kunt stellen tot de avonduren. Over die avonduren gesproken: Cultureel Spanje komt echt in de avond tot leven. Klein voorbeeldje: loop om 11 uur in de avond over straat, stap een willekeurig café binnen en de Spaanse dans vliegt je om de oren. Dat zal je tijdens een saaie stage in het koude kikkerlandje echt niet zo snel overkomen 😊.

Ook voor de natuur moet je naar zuid-Spanje. Over de oceaan met zijn heerlijke golfslag en aangename temperatuur zal ik je niet te veel vervelen, maar de wandelgebieden zijn ook echt de moeite waard!

Ben je meer een persoon voor de steden, ook dan kun je je hart ophalen, steden als Sevilla, Cadiz maar ook het mooie Gibraltar liggen prima binnen reisbereik. De uitdaging om het OV te leren kennen met de daarbij behorende avonturen, baalmomentjes en successen zullen achteraf voor hele leuke verhalen zorgen!

Natuurlijk kan ik nooit alles zo mooi op papier krijgen als dat ik het nu in mijn hoofd heb, maar ik wil wel graag afsluiten met het volgende:

Voor de avonturier onder ons is dit een prachtige ervaring. Voor de persoon die diep in zijn schulp zit en graag wat meer van zichzelf wilt vragen is deze stage/culturele ervaring denk ik nog een veel betere ervaring. De ontwikkeling die je hier door zal maken, de zelfkennis die je hier op doet, die zijn voor de rest van je leven van onschatbare waarde. Om over de herinneringen nog maar even te zwijgen. Al met al zeg ik DOEN!