Frouke – Pedagogisch Werker Kinderopvang

Mijn naam is Frouke en ik heb 3 maanden stage gelopen in Spanje. Ik volg de opleiding Pedagogisch werk niveau 4 en wilde graag een nieuwe uitdaging. Die heb ik gevonden bij Blossom Ludoteca. Dit is een kinderdagverblijf/peuterspeelzaal in Chiclana, Spanje.

Ik heb 3 geweldige maanden gehad op mijn stage! Ik kreeg veel verantwoordelijkheid, vertrouwen en ik werd geaccepteerd zoals ik ben. Vorig jaar heb ik al mijn niveau 3 afgerond en heb mijn diploma hiervoor mogen ontvangen. Dit is ook de reden dat ik erg veel leiding kreeg op het kinderdagverblijf. Ik kreeg de leiding over de babygroep en mocht Engelse les geven. Dit was een geweldige uitdaging en ervaring om mee te mogen maken!

We hadden het best druk met stage. 5 Dagen in de week, waarvan ik de vrijdagmiddag alleen vrij was. Van de weekenden werd vol op gebruik gemaakt! We gingen dagjes naar steden in de buurt, zoals San Fernando, Cádiz en Sevilla, maar ook dingen die je thuis niet snel zou doen, zoals: Surfen, paragliden, Spaanse dansles en een Spaanse voetbalwedstrijd bekijken. Dit waren de mooiste dingen: Dingen die je in Nederland waarschijnlijk nooit doet, maar hier voor het oprapen liggen. Je moet er zo veel mogelijk voor zorgen dat je een onvergetelijke tijd meemaakt waar je nog heel je leven op terug kan kijken!

Chiclana de la Frontera was een erg mooie stad. Rustig, maar toch ook weer bruisend. Vooral het strand, uitgaansleven en de natuur trok mij het meest. Wanneer je rust wilde, kon je deze makkelijk opzoeken. Zin in gezelligheid? Dat ligt op de hoek! Chiclana is van alles wat: Stukje cultuur, rust en beleving! En lekkere wijn natuurlijk..

Of ik er spijt van heb? Ben je gek! Het was een geweldige ervaring. Je haalt er zo veel nieuwe levenservaringen uit, je leert op eigen benen staan en het bevordert je positiviteit! Overweeg je een buitenlandse stage? Ik zeg: Doen!!