Groep: Verpleegkunde

Samen met z’n 5e zijn wij het avontuur aangegaan in Spanje, 10 weken stage lopen in een Spaans ziekenhuis.

Via school hebben wij de keus gemaakt om naar Spanje te gaan in het plaatsje Chiclana de la Frontera. We hebben stage gelopen in een privé kliniek en hebben daar bij 4 afdelingen mogen kijken hoe het daar aan toe gaat. Niet te vergelijken met Nederland.. De eerste stage dagen werden vrijwel in het diepe gegooid en vonden we het allemaal best wel lastig. Met 4 Spaanse lessen vooraf kom je nog niet ver en is de communicatie erg lastig. Daarom hadden wij ook de keus gemaakt om Spaanse les te krijgen van Michelle.

Elke week kregen we 2 keer Spaanse les en hierdoor ging de communicatie iets beter in het ziekenhuis. De Spaanse lessen van Michelle zijn niet alleen leerzaam maar ook erg gezellig. Toch is het zeker een aanrader om vooraf echt wel al wat Spaans te kunnen. Wanneer je je openstelt en een gesprek aan durft te gaan met je collega’s in het ziekenhuis doen ze ook echt moeite om het je uit te leggen en te leren. Niet denken maar gewoon doen.

Tijdens de stage hebben we ook wat tegenslagen en heimwee ervaren, hierbij staan Michelle en Gerard ook echt voor je klaar. Omdat we het goed konden vinden samen hebben als afsluiting een barbecue bij Michelle en Gerard gehad. Dit was erg gezellig en we kwamen hier meteen in een dierenparadijs terecht. Een week later zijn we zelfs nog eens langs geweest.

Zelf zijn we in onze vrije tijd veel naar het strand geweest, een paar keer uitgegaan  en ook hebben we in onze vakantie een stedentrip gedaan met een huurauto. Dit was erg leuk!