Kim en Vera in de geriatrie

Vera:

De buitenland stage is voor mij een leuke ervaring. Je leert een andere cultuur kennen en hoe ze het hier in Spanje allemaal anders doen. De stage vond ik ook heel erg leuk. De mensen die er werken zijn zo lief, spontaan en staan ook altijd voor je klaar. De taal moet je wel een beetje kunnen om hun ook te kunnen begrijpen wat ze zeggen dus je moet je zelf wel aanpassen aan hun cultuur en taal. Door te durven leer je het ook steeds beter te begrijpen en het zelf te spreken. De ouderen waren ook heel lief en ons dankbaar dat wij een handje mee hielpen. Als je dit wil gaan doen zou ik je het zeker aanraden want het is echt een super ervaring die je meemaakt!

Ik heb een super tijd gehad in Chiclana. Ons appartement was centraal gelegen. Het appartement was op loopafstand van de bushalte, van het centrum en van de supermarkt, ideaal!

 

Kim:

De stageplek was enorm leerzaam. Van tevoren heb ik weinig van de Spaanse taal geleerd en op stage hebben ze me hiermee geholpen. Er waren een aantal collega’s die Engels spraken en als we iets niet begrepen legde ze het in het Engels uit. Ik heb de taal zeker niet als een hinder ervaren, het gaat allemaal vanzelf. Als je open staat om een andere taal te leren en te spreken dan kom je daar al ver mee. De collega’s staan er allemaal voor open om je zo veel mogelijk te leren en zijn ook erg betrokken. Je wordt gelijk opgenomen in het team alsof je een werknemer bent en dit geeft een heel fijn gevoel. Ook de ouderen zijn super lief. Ze praten graag met je en laten het toe dat je ze helpt. We hebben een aantal ouderen Nederlandse woordjes geleerd en dit vonden ze ontzettend leuk.

In de omgeving van Chiclana zijn ook veel leuke dingen te doen. Je kunt naar San Fernando waar een groot winkelcentrum is, naar de prachtige stad Cadiz en nog veel meer. In Chiclana zelf heb je een leuk centrum, mooi strand met boulevard en genoeg supermarkten. De verbinden via bus zijn goed en je kunt makkelijk overal komen.

Ik ben erg blij dat ik gekozen heb om dit te doen. Het was een geweldige ervaring waarvan ik veel heb mogen leren!

Kim