Silke – Stage in een ziekenhuis

Hallo, mijn naam is Silke. Ik heb 20 weken stage gelopen in ziekenhuis Viamed Bahía de Cádiz in Chiclana de la Frontera. Ik heb een reisblog bijgehouden, waar veel verhalen en foto’s op staan. Mocht je hier interesse in hebben dan is dit te vinden op de site: www.silke.reislogger.nl

Samen met 4 huisgenoten, die ik al kende van school, woonde ik in een appartement met 2 verdiepingen. In het begin vond ik het heel erg wennen. Nieuwe omgeving, nieuwe taal, nieuwe stageplek, andere mensen om je heen en veel zelfstandigheid. Het was echt super om al het nieuwe te leren kennen. Ik werd er warm ontvangen. Zowel bij het landen op het vliegveld, als in het ziekenhuis. De mensen daar proberen je het zoveel mogelijk naar de zin te maken, ook al is dit soms erg lastig vanwege de taal. Na het volgen van een Spaanse cursus via practicas, kon ik al aardig uit de voeten en ging het communiceren steeds beter. Dit raad ik daarom iedereen aan! Al zijn het een aantal basis woorden/zinnen.

In het ziekenhuis werkte ik op verschillende afdelingen. Namelijk: de eerste hulp, endo/gastroscopie, algemene afdeling en de OK. Wanneer je zelf initiatief toont, geeft het personeel je ruim de kans om jezelf te ontwikkelen en handelingen uit te voeren. Door in het begin goed mee te kijken, kon ik uiteindelijk veel zelfstandig. Ik vond het er erg leuk en ging er dan ook met plezier naar toe. De werktijden waren erg fijn. Dit komt door de siësta tijd.

Naast de stage heb ik samen met mijn huisgenoten heel veel plaatsen, natuurgebieden en stranden bezocht. Echt de mooiste plekken heb ik hier gezien. Denk aan Cádiz, San Fernando, de straat van Gibraltar, Sevilla, de stranden en natuurgebieden, etc. We gingen er dan ook geregeld naar toe omdat we het zo leuk/mooi vonden. Met de bus en trein was dit allemaal goed bereikbaar. We hadden fietsen gehuurd om in Chiclana rond te komen, maar vaak was het lopend ook goed te doen.

Wat ook erg leuk was, is dat er veel Nederlandse studenten kwamen met verschillende opleidingen om ook stage te lopen in het buitenland. Omdat het de enige Nederlanders zijn in de buurt, trokken we hier gelijk mee op en gingen we bijvoorbeeld samen een dag ergens naar toe of bij iemand thuis wat drinken.

Ik heb mezelf er goed leren kennen, doordat je ineens uit je vertrouwde omgeving weg bent, niet bij vrienden/familie langs gaat, niet naar school hoeft en dus veel meer vrije tijd hebt. Hierdoor ging ik nadenken over dingen waar ik normaal niet aan toe kwam.

Tuurlijk, ik voelde me ook wel eens heel eenzaam, omdat ik mijn vriend, vrienden/vriendinnen en familie heel erg mistte, maar daar steunden we elkaar in.

Maar, kort samengevat, ik vond het echt een geweldige ervaring die ik nooit had willen missen en raad het daarom zeker weten aan!!